S'inaugura la nova ruta de les obres de Jujol

Publicat dimarts 11 de Juny de 2019 13:33
  • Isabel Limón

Una nova ruta permetrà resseguir la petjada de Josep Maria Jujol al territori. Aquest dimarts, s’ha donat el tret de sortida a la proposta que permetrà els visitants conèixer l’extensa obra que l’insigne arquitecte modernista va deixar a les nostres comarques tarragonines, i més enllà.

La ruta recull un total de 16 obres repartides pel Camp de Tarragona, i neix amb l’objectiu de difondre el patrimoni modernista i la figura de Jujol.

La seva producció va ser molt extensa, i s’escampa per diferents comarques del Camp de Tarragona; des de l’Alt i Baix Camp, passant pel Tarragonès i el Baix Penedès.

És només la primera fase d’un projecte, que va més enllà, i que es pretén ampliar en un futur.

Es va detectar una degradació del llegat ‘jujolià’ i per tal de difondre millor la seva arquitectura, la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació van organitzar un concurs per dissenyar la senyalística que recull les seves obres. Guillem Colomé va ser el guanyador, i ha dissenyat una proposta pensada per tal que tothom es pugui sentir partícip dels valors de l’autor.

En total, existeixen 70 intervencions de Jujol, comptant també les que s’ubiquen a la demarcació de Barcelona, com les seves col·laboracions amb el mestre Gaudí.

A Tarragona hi ha creacions inspirades en la natura amb vincles molt emocionals, com el teatre Metropol.

Roger Miralles, professor de l’Escola Superior d’Arquitectura de la URV, recomana fer la ruta amb tranquil·litat, amb una visió oberta que englobi i fusioni obra i paisatge.

Hi ha obres de Jujol per encàrrec de l’Ajuntament de Tarragona, de l’Arquebisbat i de propietat privada. El visitant podrà segellar una quartilla cada cop que visiti un dels espais. És factible de completar la ruta en dos dies. En una segona fase es plantejarà l'opció de fer-la a peu o en bicicleta. Tota la informació d’interès per viure l’experiència de la ruta es troba a la pàgina web de ‘Territori Jujol’.