S'inicia a Tarragona l'anellament de gavina corsa al litoral català

Publicat dijous 13 de Juny de 2019 07:54
  • ACN

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat (XRFM) ha començat l'anellament dels polls de gavina corsa (Ichthyaetus audouinii) nascuts a les colònies presents al litoral català al Port de Tarragona, Barcelona i les Terres de l'Ebre. Concretament, el marcatge s'ha iniciat aquest dimecres al Port de Tarragona, i la propera setmana es durà a terme també al Port de Barcelona i al Parc Natural del Delta de l'Ebre. En total, es preveu anellar prop de 1.100 polls, uns 400 a Tarragona, 300 a Barcelona i 400 a l'Ebre. L'anellament el fan una trentena de persones, que es divideixen en equips reduïts per agilitzar l'operatiu i pertorbar el mínim temps possible la colònia.
Són persones d'experiència acreditada amb autorització administrativa vigent per al marcatge d'espècies protegides. S'encarreguen de col·locar-los una anella metàl·lica, i una anella de PVC amb un codi alfanumèric que els identifica a grans distàncies.
L'objectiu de l'operatiu és facilitar el seguiment dels individus que neixen al litoral català d'aquesta espècie amenaçada d'extinció, per estudiar el seu comportament i els seus hàbits migratoris. De fet, alguns polls anellats l'any passat han estat detectats aquest hivern a Gàmbia i el Senegal.