S'invertiran 100.000 euros per excavar l'escena del Teatre Romà

Publicat dijous 30 de Maig de 2019 13:17
  • Josep Suñé
  • MNAT

Les obres al Museu Nacional Arqueològic arrenquen passat l’estiu. Al mateix temps, s’engegaran els tràmits per una ambiciosa actuació arqueològica a l’escena del Teatre Romà. Aquesta es durà a terme a càrrec de la Generalitat abans de final d’any, amb un pressupost de 100.000 euros. Entre setembre i octubre es licitarà l’actuació que permetrà avançar en l’activació del conjunt del Teatre, amb l’objectiu de que pugui obrir al públic durant tot l’any en un temps prudencial.

Ho ha anunciat des de Tarragona el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manel Rueda.

Les excavacions permetran avançar en coneixement del teatre i del seu entorn, després del que ja es van fer a la cantonada dels carrers Caputxins i Sant Magí, i que ja és visitable de forma concertada.

En un futur, el projecte global contempla en diferents fases la connexions fins a les termes de Sant Miquel.

La intervenció arqueològica, segons Rueda, permetrà decidir les futures actuacions que es duran a terme, com ara la possible reordenació de les entrades al conjunt monumental.

Pel que fa a l’actuació a la plaça del Rei, la directora del Museu Nacional Arqueològic, Mònica Borrell, diu que és una actuació que permetrà condicionar i posar al dia l’edifici, i la posterior museïtzació. En els propers mesos es retirarà les peces que encara queden a l’interior, algunes de grans dimensions. La previsió és iniciar les obres passat l’estiu, un cop el Ministeri enllesteixi els tràmits pertinents i que s’allarguin dos a tres anys.

Borrell ha explicat que estan també en converses amb el Ministeri per tal de canviar les cobertes de la Necròpolis Paleocristiana. Estan començant a plantejar una actuació global al conjunt del jaciment i tot el seu entorn, per veure com es pot activar de cara també al públic.