SIRUSA gestiona una mitjana de 13 tones diàries de residus sanitaris de la Covid-19

Publicat dijous 09 de Abril de 2020 09:55
  • Tarragona Ràdio

SIRUSA gestiona una mitjana de 13 tones diàries de residus sanitaris de la Covid-19 procedents dels centres del Camp de Tarragona i de la zona de la Conca d’Òdena, on hi ha haver un confinament específic. Segons informa en un comunicat, en menys de vint dies, la planta incineradora ha valoritzat 245.000 quilos de residus sanitari. Des de l’inici de l’alarma, el 14 de març, la instal·lació es considera una infraestructura de servei obligatori i dins del sector essencial.

Segons indica la nota, s’han introduït protocols interns per tractar de minimitzar l’impacte de potencials situacions més greus, com podria ser l’aturada parcial o total de l’activitat. En aquesta conjuntura extraordinària s’accentuen les mesures i s’extremen les precaucions. Els treballadors operen amb les proteccions individuals associades als riscos esmentats, i les adequades que el seu lloc de treball. Des de SIRUSA també s’ha posat de manifest la necessitat de garantir els EPIs (Equip de Protecció Individual) necessaris, principalment mascaretes, per tal de poder donar continuïtat al servei públic.

Es recorda que els residus procedents de llars amb positiu o en quarantena pel coronavirus COVID-19 s'han de dipositar exclusivament en el contenidor de fracció, i coberts amb 3 bosses de plàstic.