Sis escoles estrenen un programa d'Ematsa per fomentar el consum d’aigua de l’aixeta

Publicat divendres 14 de Setembre de 2018 11:56
  • Laura Casas
  • EMATSA

Fomentar el consum d’aigua de l’aixeta i conscienciar sobre els beneficis mediambientals que comporta. Són els principals objectius del programa EscolAQUA, impulsat per Ematsa, i que aquest curs arriba a sis centres educatius de Tarragona, La Canonja, Els Pallaresos i El Catllar. A Tarragona ciutat la iniciativa es desenvoluparà a l’escola Marcel·lí Domingo i a la de Sant Salvador. La voluntat és que a poc a poc es faci extensiu a més centres en propers cursos.

EscolAQUA busca superar les resistències a l’ús de l’aigua de l’aixeta entre la població mitjançant el foment del consum entre els escolars. També es conscienciarà sobre l’impacte que ecològic i econòmic de l’ús d’aigua embotellada. I és que es calcula que un 60% de les ampolles de plàstic acaben al mar. Amb aquest programa innovador també s’explicarà què pot anar al clavegueram i com emprar correctament el lavabo per una millor gestió dels residus.

Jordi Vallvé, responsable de la Unitat de Gestió de la Innovació i Responsabilitat Social Corporativa d'Ematsa, explica que han arrencat amb sis centres però que l’objectiu és que la xarxa augmenti de cara a propers cursos.

El projecte pretén teixir una xarxa de col·laboració entre els centres que hi prenguin part, que rebran una etiqueta blava que els acreditarà com a escoles prescriptores del consum habitual d’aigua de l’aixeta.