Tarraco Viva fa un pas més en la seva projecció desembarcant a Madrid

Publicat divendres 13 de Abril de 2018 13:03
  • Laura Casas
  • Josep Suñé

Tarraco Viva fa un pas més en la seva projecció exterior i desembarca a Madrid. El Museu Arqueològic Nacional ha acollit la presentació de l’edició d’enguany amb una delegació encapçalada per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. També hi ha assistit la tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria, el director del festival, Magí Seritjol, i els responsables del Museu Arqueològic Nacional de Madrid.

Posada de llarg institucional però també s’oferirà un tast del Festival Romà. Això serà aquest dissabte amb una recreació històrica. En concret es representarà ‘Oro vos faciatis. L’elecció d’un alcalde en una ciutat romana’, a les 12 del migdia i a la sala de conferències del museu madrileny.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha posat de relleu precisament això, que Tarragona potser no té els millors monuments romans però sí que és la millor ciutat que sap explicar la seva història.

El director del festival, Magí Seritjol, ha destacat el fet de presentar-se en un museu de referència i en una ciutat que aporta visitants a Tarraco Viva des de fa anys. Destaca la singularitat d’un certamen que vol conscienciar sobre la preservació del patrimoni amb recreacions als mateixos recintes romans.

Tarraco Viva tindrà lloc del 13 i el 27 de maig. Enguany estarà relacionat amb el Pla Cultural del Jocs, tot just que l’edició número vint del certamen abordarà l’esport en l’època romana.