Tarragona acomiada Sant Magí 2019 amb la tradicional Professó

Publicat dilluns 19 de Agost de 2019 22:07
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Tarragona ha tancat Sant Magí 2019 després de cinc dies d'activitats festives. La festa ha transcorregut amb normalitat, amb 250 actes on s’han alternat les cites més tradicionals com la Professó o la Baixada de l’Aigua amb les més lúdiques com la Revetlla Remullada i la Sindriada.

Pau Ricomà ha viscut el seu primer Sant Magí com alcalde. A la professó del vespre va estar acompanyat del president del Parlament, Roger Torrent, i dels diferents representants de la corporació municipal. Molts s’estrenaven, com també ho feien l’arquebisbe, Joan Planellas, i el president del Port, Josep Maria Cruset.

La diada castellera de Sant Magí ha estat protagonista d’aquest 19 d’agost, dia del patró. Participació de les quatre colles de la ciutat en una actuació d’unes tres hores que han confirmat la capacitat organitzativa d’una diada en un espai reduït com són les Cols, on les colles han d’entrar i sortir per fer-hi els castells.

La diada l’ha viscut, l’alcalde Pau Ricomà, des del balcó, deixant la camisa castellera a casa, i amb la intenció de donar suport a totes les colles de la ciutat. En declaracions a Tarragona Ràdio admetia que havia estat una situació especial.

Com a novetat d'enguany, amb l'objectiu que la festa sigui més participativa, l'Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició del conjunt de la ciutadania el balcó de l'Antic Ajuntament per gaudir el 19 d'agost de la diada castellera de Sant Magí.

L’alcalde Ricomà ha comentat aquesta circumstància i la voluntat de fer partícip la ciutadania d’esdeveniments en espais reservats fins ara a les autoritats. Justament d’aquí a un mes, Tarragona estarà immersa en les festes de Santa Tecla.