Tarragona acull el Campionat Mundial de Pole Sports

Publicat dimarts 10 de Juliol de 2018 12:35
  • Esports
  • Ot Broch

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona acull el 7è Campionat Mundial de Pole Sport del 13 al 16 de juliol. Ja fa tres anys que la ciutat rep aquest esport a nivell nacional, però enguany està prevista la participació de 304 atletes de 40 països diferents. Això es deu a la certificació com a esport oficial obtinguda recentment.

Actualment, aquest jove esport que ja disposa de diverses modalitats, es basa en la combinació de moviments acrobàtics amb expressions artístiques al voltant d'una barra vertical. Als últims anys, el Pole ha viscut un creixement exponencial, així ho demostren els números, on ha crescut un 83% la pràctica d’aquest esport en els homes.

Una de les novetats d’enguany és la participació d’atletes amb discapacitat, que competeixen amb els criteris paralímpics. També es podrà gaudir per primer cop de les categories de nens des de 10 a 14 anys o la juvenil.

El deute pendent del Pole, i per el que porten lluitant molts d’anys, és el reconeixement com a esport olímpic. El Campionat Mundial de Pole permetrà la hipotètica classificació olímpica si tot surt tal i com està previst.

Com a forma de cloenda, el dilluns 16 de juliol s’ha organitzat un show amb ànims d’espectacle de la mà dels millors atletes del Pole al Teatre Auditori de Salou.

La compra de tickets es pot fer a partir de la web http:/www.polesports.org/world-pole/tickets/.