Tarragona acull més de 500 activitats educatives d'estiu

Publicat dimecres 11 de Juliol de 2018 13:22
  • Campclar
  • Andrés Tejedera
  • Casals d'estiu
  • Tarragona

Aquest estiu s’estan fent més de 500 activitats educatives de lleure per a joves a la demarcació de Tarragona amb un participació de 22 mil participants. Es duen a terme 11 camps de treball, i a la ciutat de Tarragona, la Direcció general de Joventut ha col·laborat amb la Fundació Casal l’Amic de Camp Clar per rehabilitar pisos del barri.

El treball a Camp Clar va començar el 30 de juny i acabarà aquest dissabte. Han participat 24 joves d’arreu Catalunya entre 14 i 17 anys. Els joves han dut a terme actuacions d’actualització i millora de les zones comunes dels pisos de protecció oficial de Camp Clar. Han pintat l’escala, les portes i les finestres, cosa que ha permet un rentat de cara d’alguns edificis.

La directora General de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, ha destacat l’esforç dels joves per intentar transformar la societat.

El camp de treball ‘Re-coopera ponent’ pretén sensibilitzar sobre el procés d’empobriment i treballar sobre la salut percebuda de la gent i el seu entorn, a més d’evidenciar la realitat del barri i promoure la participació en la transformació social, cooperar en la millora d’habitatges i espais comunitaris dels barris i conèixer la realitat social del propi país. Vilalta ha explicat que a més dels Casals de Vacances, existeixen aquestes iniciatives per passar l’estiu de manera diferent.

Malgrat aquestes actuacions, el President de la Comunitat, Julio Ramírez, agraeix la feina dels joves però denuncia el mal estat de les zones comunes de la comunitat.

A més de la rehabilitació al barri, altres Casals s’encarreguen de recuperar les vies verdes o fer tasques arqueològiques.