Tarragona, aparador de les noves dramatúrgies amb l'inici del FITT

Publicat dimarts 25 de Juny de 2019 07:08
  • Miguel González

La companyia Les Impuxibles donarà el tret de sortida al Festival Internacional de Teatre de Tarragona aquest dimarts amb l'obra Suite TOC Núm. 6.

El certamen torna enguany ampliant espais i fent-se cada cop més lloc al panorama cultural català.

S'estrena aquest dimarts a dos quarts de deu del vespre al Teatre Metropol. Les barcelonines Judith Pujol i María Velasco dirigeixen l'obra, en la qual, amb altres actrius,

la pianista i compositora Clara Peia parla sobre l'estigma de patir un trastorn obsessiu compulsiu.

Actuarà amb la seva germana, Ariadna Peia, coreògrafa i ballarina. Completen l'escena els actors Pau Vinyals, Adrià Viñas i Èlia Farrero, especialista en llenguatge de signes per a persones sordes. L'espectacle arriba amb la voluntat de reflexionar i acabar amb el tabú de les malalties mentals. El director del FITT, Joan Negrié, ha parlat de l’espectacle al Matí de Tarragona Ràdio.

La sisena edició del Festival de Noves Dramatúrgies, que segueix el seu camí de la mà de la Sala Trono-Armanyà, seguirà fins al 29 de juny amb nou espectacles de pagament i dos gratuïts. Durant el certamen, hi haurà una desena de creacions teatrals, sis de les quals van a concurs. Hi haurà participació d’artistes de fins a 8 nacionalitats diferents. Enguany, el Palau Firal i CaixaForum Tarragona s’estrenen acollint algunes de les activitats.