Tarragona aprova els pressupostos municipals de 2018

Publicat dijous 28 de Desembre de 2017 12:06
  • Tarragona Ràdio

Tarragona aprova el pressupost municipal de 2018 que supera els 155 milions d’euros amb el vot a favor de l’equip de govern, format per socialistes i populars, i l’abstenció de C’s, de l’independent Beatriz Pérez

Hi han votat en contra ERC, el PEDeCAT, la CUP, ICV-EUiA i Josep Maria Prats (Units per Avançar). En total, els comptes han prosperat amb 12 vots a favor, 9 de negatius i 4 abstencions.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït l’abstenció de C’s. Ha donat valor a l’aprovació dels pressupostos per entendre que donen estabilitat a la ciutat.

Ha recordat que acabaran el mandat amb un deute molt menor del que es van trobar. Ha repassat totes les fites aconseguides durant la seva etapa al capdavant de l’ajuntament amb el Teatre Tarragona, l’EOI i altres projectes de millora als barris.

Diu que se sent orgullós de la política que han tirat endavant i ha definit el projecte econòmic com a il·lusionant. Assegura que no han abaixat la guàrdia en polítiques socials i culturals.

El tinent d’alcalde d’hisenda, Pau Pérez ha defensat un projecte econòmic que, segons explica creix un 2% i també preveu més inversions, amb 1,5 milions d’euros que aniran a millores dels barris.

Pérez ha recordat que tot plegat és possible gràcies a una millora dels ingressos per l’increment de l’activitat urbanística a la ciutat de Tarragona.

Del pressupost destaquen els 8,8 MEUR per al manteniment de la via pública. El milió i mig en inversions als barris es concretarà segons les necessitats de cada zona i d’’altra banda, es reservarà una partida de 100.000 euros perquè la ciutadania esculli els projectes que més interessin en un procés de pressupostos participatius. Pau Pérez ha recordat que s’ha fet un esforç molt important per reduir l’endeutament i que l’Ajuntament de Tarragona sortirà l’any vinent del Pla d’Ajust, un any abans del previst.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, diu que són uns pressupostos grisos, que no han tingut en compte les propostes de l’oposició i que ja havien estat aprovades pel plenari.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales ha demanat a l’alcalde que recordi que l’abstenció del seu grup ha estat fonamental per donar tranquil·litat a l’ajuntament. Diu que és un vot de confiança per a la ciutat.

Una emocionada Cristina Guzmán, ha defensat la postura del PdeCAT en absència del recent desaparegut Albert Abelló.

Lamenta que pràcticament el 81% de les inversions estan supeditades a la venda de patrimoni.

En nom del PP, Josep Acero, ha subratllat que la seva formació sempre han donat prioritat a la ciutat. Diu que el suport dels pressupostos no arriba només ara que estan al govern.

Des de la CUP, Laia Estrada, s’ha mostrat molt crítica amb els pressupostos per entendre que no són socials ni participatius. Ha retret que no afrontin les necessitats reals de la gent.

La portaveu d'ICV-EuiA, Arga Sentís, creu que aquest pressupost és una repetició del de 2017. El qualifica de projecte econòmic virtual.

El regidor d'Units per Avançar, Josep Maria Prats, ha retret un decàleg de punts febles del pressupost de 2018. Ha fet especial incidència en el pla cultural dels Jocs Mediterranis.

L'exregidora de C's, Beatriz Pérez, ha argumentat la seva abstenció. Creu que els pressupostos tenen punts millorables però diu que s'ha d'actuar amb responsabilitat.

Ha estat el darrer plenari de 2017.