Tarragona avaluarà els pros i els contres d’esdevenir Zona d’Interès Turístic perquè els comerços puguin obrir els diumenges

Publicat dilluns 15 de Abril de 2019 13:56
  • Laura Casas
  • creuers

Tarragona avaluarà els pros i els contres d’esdevenir Zona d’Interès Turístic perquè els comerços puguin obrir els diumenges. L’Ajuntament ha engegat l’adjudicació d’un estudi que analitzarà l’impacte d’aquesta mesura. Tot plegat en un any en què fins a 37 creuers vindran a la ciutat en dia festiu i, per tant, es trobaran les botigues tancades. El consistori vol anar de la mà del sector per tirar endavant els tràmits d’una eventual declaració com a municipi turístic. En aquest sentit, s’ha parlat amb el petit comerç i també amb les grans superfícies. Fa uns dies, la Cambra de Tarragona va reclamar a l’Ajuntament que accelerés tot el procés.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, recorda que ja van impulsar la Zona d’Acolliment de Creueristes, amb 41 comerços que van adoptar el compromís d’aixecar la persiana els dies d’arribada de vaixells de passatgers al Port. Ferrando afirma que primer cal tenir tota la informació i consensuar qualsevol decisió que es prengui. L’objectiu és que el sector, en conjunt, surti beneficiat.

El petit comerç admet que obrir en diumenges i festius representa un esforç important però, a la vegada, tenen clar que s’han d’adaptar i plantejar-se diverses opcions, com ara obrir els migdies. Salvador Minguella és el president de la VIA T.

Actualment, només poden obrir en diumenges els comerços de la Part Alta i els de menys de 300 metres quadrats.