Tarragona commemora el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat

Publicat dimarts 03 de Desembre de 2019 12:26
  • Tarragona Ràdio
  • Discapacitat
  • Cristina Serrano

Els drets efectius i l’autonomia personal han estat l’eix principal de lluita en el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat que es commemora aquest dimarts. A Tarragona hi ha unes 12.000 persones amb discapacitat, representa un 11% de la població. Per aquest motiu, la conselleria de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Municipal de la Discapacitat han organitzat una sèrie d’activitats per fomentar els drets, la llibertat i l’autonomia d’aquest col·lectiu. De bon matí, hi ha hagut una concentració d’entitats, a la plaça de la Font, que treballen en aquest àmbit i han esmorzat i exposat els seus treballs.

La consellera Carla Aguilar-Cunill ha dit que l’àrea de Capacitats Diverses que ella dirigeix s’havia creat per poder fer polítiques més transversals. En la lectura del manifest, la primera tinent d’alcalde s’ha pronunciat per la llibertat i igualtat de les persones discapacitades i a favor que elles mateixes siguin qui dissenyin les accions de suport al seu col·lectiu.

Seguidament, han fet una performance destruint un mur de capses de cartó amb frases d’estigmes que es tenen cap a les persones discapacitades. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha dit que és un dia per trencar barreres, i des del consistori han posat per primera vegada una pancarta a la façana de l’ajuntament amb la frase «sóc capaç de fer moltes coses, confia en mi»

A continuació, hi ha hagut actuacions musicals i ballada de la Geganta Frida i el Gegantó Sant Rafael, acompanyats pel grup de gralles del Col·legi Sant Rafael.

A les 12 h del migdia, des de la plaça de la Font ha sortit una marxa reivindicativa pels drets de les persones amb diversitat funcional fins a arribar a la Font del Centenari.