Tarragona celebra el Dia Internacional i la Nit dels Museus amb una vuitena d'equipaments que tornen a apostar pel 'Viatge a la constel·lació'

Publicat dijous 16 de Maig de 2019 19:15
  • Miguel González
  • Nit dels Museus
  • Tarragona

Tarragona celebra el Dia Internacional i la Nit dels Museus amb una vuitena d'equipaments que tornen a apostar pel 'Viatge a la constel·lació Museu'. Per sisè any consecutiu, la ciutat acollirà aquest dissabte un itinerari nocturn que aglutina set museus i centres culturals. «El futur de les tradicions» és el tema escollit enguany. En aquest sentit, el Centre d’Art ofereix una mostra retrospectiva de l’escola d’Art i disseny de la Diputació per la seva banda, el Museu Bíblic Tarraconense acollirà una exposició sobre la planimetria dels refugis de la Guerra Civil i programarà visites a les excavacions que s’han realitzat recentment al subsol. El CaixaForum proposa un treball relacionat amb el procés de la fotografia mentre que el Museu Diocesà de Tarragona ofereix la visita lliure de la Catedral a les sales i a les galeries on es podrà gaudir del seu jardí.
D'entre les propostes del Museu d’Art Modern destaca la vinculada amb Julio Antonio, autor de l'Estàtua dels Despullats de la Rambla Nova.
El Museu d’Història, al seu torn, també oferirà visites gratuïtes als seus recintes.
Al vespre, a Casa Castellarnau s'hi farà un recorregut que convida a reflexionar sobre l’elaboració del vi.
Ho ha explicat a Tarragona Ràdio el director de l'equipament municipal, Lluis Balart.
El Museu del Port oferirà diverses activitats orientades als nens amb La Petita nit dels museus al voltant del món del mar. El Nacional Arqueològic obrirà les seves portes gratuïtament a totes les seves seus.
Destaca, com a novetat, la representació “Cònsols de Roma” que recupera la funció original del Teatre romà de Tàrraco i que es farà a les nou del vespre amb Joan Gibert i Fermí Fernández. El recorregut pels recintes amb el trenet turístic estarà obert fins les 12 de la nit i de forma gratuïta per poder visitar els equipaments. Aquest any el Dia Internacional dels Museus coincideix amb la Nit Europea dels Museus i se celebra aquest dissabte 18 de maig.