Tarragona commemorarà el Dia Internacional per Sortir de l’Armari

Publicat dijous 10 de Octubre de 2019 08:56
  • Tarragona Ràdio

L’11 d’octubre se celebra el Dia Internacional per Sortir de l’Armari. La data busca conscienciar sobre la importància de visibilitzar davant de la societat el fet que hi ha altres maneres de viure la sexualitat, l’afectivitat, la identitat i el gènere, informa el consistori. Per aquest motiu, la conselleria de Feminismes i LGTBQ de l’Ajuntament de Tarragona proposa a totes les persones i, especialment, el col·lectiu LGBTIQ+ perquè, entre altres accions, aquest dia utilitzin alguna peça de roba relacionada amb l’orgull, com un triangle o els colors de l'arc iris.

Aquesta data va ser implantada pel Dr. Robert Eichberg i Jean O’Leary el 1988, en conjunt amb la celebració de la Segona Marxa pels Drets de Gais i Lesbianes, que va tenir lloc a Washington DC, Estats Units, per demanar la igualtat de drets per a totes les persones.

Cal assenyalar que Tarragona disposa del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, ubicat a l’edifici municipal de la plaça Imperial Tàrraco, número 1, on s'ofereix atenció directa, individualitzada i gratuïta a les persones interessades. L’horari és de 10 a 14 hores, els dimecres.