Tarragona desitja que el tren-tramvia sigui una realitat el més aviat possible

Publicat dilluns 12 de Agost de 2019 10:57
  • ACN

Les ciutats del Camp de Tarragona que estaran connectades amb el nou tren-tramvia que ha de construir la Generalitat desitgen que sigui una realitat al més aviat possible. Des de Tarragona, el conseller de Territori, Xavier Puig, valora molt positivament l’impuls de l’estudi informatiu de la nova infraestructura i troba “imprescindible” que el Camp de Tarragona es presenti com una àrea metropolitana. “Tota la línia de la costa és molt valuosa i connectar Tarragona amb PortAventura, Salou i Cambrils amb un sistema ecològic i ràpid és un avenç molt important”, considera. 
Puig destaca la segona fase, la que ha de connectar la ciutat amb Reus, l’aeroport i la futura estació central del corredor, i com aquesta darrera estarà enllaçada amb Tarragona. Des de l’òptica tarragonina, el projecte del tren-tramvia és interessant, però el conseller creu que cal “anar més enllà”. Valora que l’actual estació urbana és important però “està lluny per molta gent de la ciutat”, ja que Tarragona té una població dispersa en diversos nuclis i barris. Per aquesta raó visualitza un sistema tren-tramviari que uneixi la ciutat i creu que la proposta actual tan sols és un “primer pas” per resoldre les necessitats dels tarragonins.
A banda, creu que la ciutat necessita estar molt ben connectada amb Barcelona. Per aquesta raó defensa el ‘bypass’ de l’Arboç per connectar els trens de Rodalies que entren a la ciutat amb l’alta velocitat del Corredor Mediterrani; a més d’un altre ‘bypass’ a l’aeroport que permetria guanyar temps als tarragonins i a les persones d’altres localitats.