Tarragona disposarà d'un nou aparcament dissuasiu al costat de Parc Central, en terreny de l'Estat

Publicat dimarts 14 de Novembre de 2017 12:18
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

L’ajuntament clausurarà a finals d’aquest mes de novembre el pàrquing dissuasiu de la zona de Tabacalera. Haurà de retornar a la propietària Altadis el solar que havia utilitzat com a estacionament de vehicles a través d’una cessió i que ara l’empresa de tabacs vol recuperar per construir-hi habitatges.

Es calcula que hi estacionaven uns 10 mil cotxes al mes.

Per compensar la seva supressió, l’ajuntament ja ha tancat tres espais alternatius que funcionaran com a zones d’aparcament dissuasiu.

En un parell de mesos estarà habilitat a tocar del passeig de la Independència un pàrquing de les mateixes característiques en una àrea que ocupen unes naus que s’enderrocaran.

D’altra banda i encara a l’entorn de la Tabacalera, el consistori disposarà d’un espai per a una seixantena de cotxes que podrà utilitzar en els propers tres anys.

Finalment i més a prop de Parc Central, la Demarcació de Carreteres de l’Estat cedirà a mans municipals un solar amb cabuda per a 300 vehicles. La nova zona taronja d’aparcament funcionarà en uns terrenys a tocar de l’avinguda de Roma.

El conseller de mobilitat i president d’Aparcaments Municipals de Tarragona, Josep Acero, ha explicat a Tarragona Ràdio que aquest nou pàrquing dissuasiu situat a l’entrada al centre de la ciutat des de Ponent, permetrà també donar servei a treballadors i clients de Parc Central.

L’aparcament dissuasiu del costat de Tabacalera deixarà de funcionar aquest mes després que el seu propietari hagi venut els terrenys per fer-hi habitatges. Una de les clàusules de la cessió a l’ajuntament indicava que el preavís per recuperar l’espai només necessitava de 30 dies per fer-se efectiu.

L’ajuntament va intentar infructuosament endarrerir l’operació fins les festes de Nadal. Finalment, abans del desembre el solar tornarà a mans privades i deixarà de funcionar com a pàrquing dissuasiu.