Tarragona és la ciutat catalana de més de 100.000 habitants amb la tarifa d'aigua més barata

Publicat dimecres 13 de Juny de 2018 13:18
  • Josep Fèlix Ballesteros
  • aigua
  • EMATSA
  • Òscar Lascorz
  • Tarragona

Tarragona és la ciutat catalana de més de 100.000 habitants amb la tarifa d’aigua més barata. L’Ajuntament de Tarragona i l EMATSA han signat un conveni per la pròrroga del fons social. D’aquesta manera es preveu ampliar la cobertura a les famílies amb risc de vulnerabilitat.

De l’acord s’extreu un import total de 95.000 euros al fons social. L’any passat es van ajudar 562 famílies amb risc de vulnerabilitat. Se’ls hi va condonar la factura, l’IVA del 10% i el cànon de sanejament.

També s’han anunciat altres mesures com una bonificació a les famílies nombroses i una tarifa social que, segons l’Ajuntament, ajudaria a 620 famílies més. Tot plegat, asseguren que permetria un estalvi del 40% de la factura d’aigua.

El director-gerent d’EMATSA, Daniel Milan, ha assegurat que Tarragona és la ciutat amb la tarifa d’aigua més barata i que la despesa d’aigua per família suposa menys de l’1% de la cistella familiar.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat l’alta competitivitat i tecnificació d’EMATSA. El batlle diu que l’etern debat entre la gestió pública o privada ha de restar en segon pla i que el més important és oferir un bon servei a un bon preu.

Segons dades d’EMATSA, des de l’any 2013 s’han importat més de 400.000 euros al fons social.