Tarragona és la demarcació catalana on més ha pujat la sinistralitat

Publicat dijous 12 de Juliol de 2018 18:11
  • Tarragona Ràdio
  • Trànsit
  • Accident de trànsit

Tarragona és la demarcació catalana on més ha pujat la sinistralitat, augmentant fins un 130 per cent, amb 23 persones que van perdre la vida en accidents de trànsit, respecte a les 10 de l’any passat en el mateix període. Durant el primer semestre, aquest increment s’ha produït, sobretot, en dies festius. Les distraccions, l’excés de velocitat i el consum d’alcohol i drogues són les principals causes d’accidents.

Al conjunt de Catalunya, les víctimes han augmentat un 42 per cent respecte el mateix període de l’any passat. Des del Servei Català de Trànsit qualifiquen aquesta situació d’’emergència viària’, i més tenint en compte que l’estiu ja ha arribat. Durant aquesta època hi ha més trànsit i, per tant, més risc de partir accidents. En moments puntuals d’oci, s’ha detectat un cert relaxament a l’hora de conduir, que sumat a les distraccions i a l’alcohol fa que es produeixin més accidents.

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha explicat als micròfons de Tarragona Ràdio les principals causes d’accidents de trànsit.

El director fa una crida d’atenció al conductors per estar més atents al volant. Des de trànsit faran més controls per reduir la sinistralitat, però apel·len a la coresponsabilitat.

Als trams controlats hi ha una reducció respecte al 2017 d’un 17 per cent . El 45 per cent de la mobilitat està controlada i ja hi ha una reducció dels accidents. El Servei de Trànsit seguirà amb el pla de contenció, i continuaran emeten campanyes de sensibilització i fent cursos de prevenció.