Tarragona és pionera en posar en marxa un protocol d’actuació davant onades de calor

Publicat divendres 10 de Agost de 2018 12:00
  • Creu Roja
  • Protecció Civil
  • calor
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Tarragona és pionera en posar en marxa un protocol d’actuació davant onades de calor. Quan les temperatures passin dels 34,2 graus, s’activarà el protocol amb dues fases diferenciades: la fase d’alerta i la fase d’emergència. L’Ajuntament ha fet una primera reunió per preparar el protocol en col·laboració entre Protecció Civil, tècnics de Serveis Socials, tècnics del Patronat d’Esports, responsables de la Guàrdia Urbana i representants de la Creu Roja. El pla està dirigit a tota la població i, en especial, a les persones sense sostre.

El pla es divideix en dues fases. La fase d’alerta, oferirà informació preventiva, aigua per a disminuir la possibilitat de deshidratació i la possibilitat de dutxar-se a qui ho necessiti. La segona, la fase d’emergència, localitzarà les persones que puguin necessitar aquest servei i s’acompanyarà a les persones que acceptin l’allotjament. Aquest transport es farà a través de Creu Roja o de Protecció Civil. L’Alcalde en funcions, José Luís Martín, explica les dues fases del protocol.

Aquest pla comptarà amb 2 agents de la Guàrdia Urbana, 3 voluntaris de Protecció Civil, 3 de Creu Roja, 1 sanitari i 3 vehicles específics per actuar quan s’activi el protocol. Durant l’última onada de calor han perdut la vida 3 persones a la demarcació de Tarragona i 11 al conjunt de Catalunya.