Tarragona estrena quatre carregadors per a cotxes elèctrics

Publicat dimecres 08 de Agost de 2018 11:25
  • Fecsa-Endesa
  • aMt
  • Andrés Tejedera
  • Anella Mediterrània
  • Cotxe Elèctric
  • Tarragona

La ciutat de Tarragona ja compta amb 4 carregadors nous per a cotxes elèctrics. S’han inaugurat a l’aparcament de l’Anella Mediterrània i permet la càrrega simultània de 4 vehicles. De moment, els carregadors es podran fer servir de manera gratuïta fins passades les festes de Santa Tecla, quan entrarà en funcionament una aplicació mòbil per fer els pagaments. Aquest punt de càrrega és el primer en entrar en funcionament. En poques setmanes s’inauguraran els de la Imperial Tàrraco, Tabacalera i Les Gavarres.

L’Ajuntament ha donat aquests mesos de franc per incentivar l’ús del cotxe elèctric a la ciutat. La Regidoria de Mobilitat vol fer una aposta per aquest tipus de vehicles sostenibles que a Europa estan més implantats. Al setembre, s’inclouran dos cotxes elèctrics a la flota del consistori i es portarà el Pla de Mobilitat al plenari municipal. A més, en aquest mes s’avançarà en la Plataforma Live, un pla de mobilitat metropolità present a ciutats com Lleida, Sabadell o Terrassa.

El president d’Aparcaments Municipals, Josep Acero, ha explicat que fins Santa Tecla els carregadors seran gratuïts i que després es començarà a cobrar amb una aplicació que funciona a tot Europa. Acero creu que la mobilitat elèctrica és el futur.

A l’octubre començaran diferents campanyes de fer conèixer tots aquests punts de recàrrega i es vol implicar a operadors privats i centres comercials per fer operacions conjuntes. A principis del 2019, Tarragona comptarà amb 14 carregadors de cotxe elèctric.