Tarragona estrena un punt d'atenció sobre economia social i cooperativa

Publicat dimarts 06 de Febrer de 2018 11:53
  • Laura Casas

L’economia social i cooperativa dóna feina a més de 4.700 persones a la demarcació de Tarragona. Durant el 2017 aquesta xifra es va ampliar en uns 500 treballadors. És un dels models que millor ha resistit l’embat de la crisi.

Ara, la ciutat de Tarragona estrena un punt d’atenció sobre economia social i cooperativa adreçada als nous emprenedors. Neix de la mà de l’Ateneu Cooperatiu del Camp i s’ha habilitat a les dependències de Tarragona Impulsa.

L’Ateneu CoopCamp es va constituir ara fa just un any. Està format per més de vint entitats, entre elles Ajuntaments, Consells Comarcals, Cooperatives de treball i Associacions de promoció del territori. L'objectiu d'aquesta organització és, d'una banda, crear espais per a l'enfortiment de l'economia social i cooperativa per avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada i, de l'altra, afavorir la creació d'iniciatives que teixeixin una economia local arrelada al territori.

Tarragona estrena aquest punt de referència on qualsevol persona pugui informar-se i demanar assessorament sobre el model cooperatiu.

 

L’any 2017 CoopCamp va dur a terme fins a 72 atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa, dels quals se’n van constituir tretze, i preveu seguir incrementant-ne el nombre durant el 2018. En el cas de Tarragona, el nou punt d’atenció estarà obert tots els dimecres de 10 h a 14.30 h i de 15 h a 19 h, tot i que es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre atenció en un horari alternatiu. Tais Bastida, membre del grup motor de CoopCamp, ha destacat que durant el mes de febrer es duran a terme dues formacions: “Vols engegar un projecte d’empresa en col·lectiu?”, que es durà a terme dimarts 13 de febrer a les 18.30 h i “Tens dubtes a l’hora de gestionar l’activitat econòmica de la teva associació?” que tindrà lloc el dimarts 20 de febrer a les 18.30 h.

Més enllà de l’assessorament, CoopCamp segueix apostant per la creació d’una xarxa local d’entitats relacionades amb el cooperativisme i l’economia solidària. Josep Naval de SETEM, Pau Mitjans de l’Escola Escac i María Jurado de la Fundació Formació i Treball són alguns dels col·lectius que se sumen a aquesta xarxa. Tots tres han remarcat que pertànyer a l’Ateneu és una oportunitat per fer visible les diverses dimensions de l’economia social i el cooperativisme a les comarques de Tarragona.