Tarragona fa Jaume Marí 'Fill Predilecte' i César Pastor 'Fill Adoptiu'

Publicat dimarts 03 de Abril de 2018 21:49
  • Tere Ortega

L’ajuntament de Tarragona ha distingit Jaume Marí com a Fill Predilecte de la ciutat, a títol pòstum. El director general de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral la Muntanyeta va morir de manera sobtada i prematura ara fa un any. En un acte presidit per l’alcalde i amb un saló de plens amb molt de públic, s’ha recordat la figura i el treball d’aquest tarragoní nascut a la Part Alta.

El seu germà ha recollit el diploma amb la distinció i ha demanat que es preservi el llegat i la feina impulsada des de la Muntanyeta per Jaume Marí.

Ha destacat que la seva filla Maria, afectada per una paràlisi, va ser el seu repte vital. 

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha parlat de la perseverança de Jaume Marí. L’ha recordat sempre amb un somriure a la boca i amb un munt de propostes per millorar la seva feina. 

També l’ajuntament ha distingit aquest dimarts César Pastor com a Fill adoptiu de la ciutat. Nascut a Lleó el 1928, ha estat bona part de la seva vida vinculat al Diari de Tarragona. El propi Pastor deia que el diploma rebut l’agermana totalment amb els tarragonins de naixement. 

La consellera de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Ciutadana, Ana Santos, ha estat l'encarregada, de glossar la trajectòria de Pastor i Marí.

Pastor, nascut a Lleó el 1928, va entrar a treballar al Diari de Tarragona (aleshores Diario Español) l’any 1945, primer fent tot tipus de feines de manteniment i impremta, però la crida al servei militar li va trencar aquest camí. Fins que als anys setanta va poder recuperar la seva vocació i va ser el redactor de la secció ‘Aprendamos Catalán’ del mateix diari, paral·lelament mentre es formava en diferents àmbits, com l’estudi de la Llicenciatura de Filosofia i Lletres (1976-1981). L’any 1993 es va jubilar però continua actiu intel·lectualment fins al dia d’avui..

Jaume Marí Pamiès va morir sobtadament el passat 12 d’abril de 2017, quan era director general de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral la Muntanyeta. Marí era enginyer tècnic industrial i enginyer tècnic informàtic i havia desenvolupat la seva carrera professional com a tècnic informàtic, com a cap del Departament d’Explotació Informàtica i Responsable d’Atenció Informàtica, tot plegat a Repsol Petróleo, (1979-1995). L’any 1995 va decidir dedicar els seus esforços a la gestió empresarial compaginant-los amb la gestió d’entitats sense afany de lucre (gerència de MAES S.A. i presidència/gerència d’APPC), amb una dedicació especia