Tarragona i la resta de Ciutats Patrimoni de la Humanitat crearan nous mapes turístics

Publicat divendres 16 de Octubre de 2020 16:58
  • Tarragona Ràdio

Aquesta setmana s'ha reunit de forma telemàtica la Comissió de Patrimoni de el Grup de Ciutats, formada pels regidors de Patrimoni de les 15 ciutats que integren la xarxa i presidida per l'alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna. En la trobada s'ha aprovat impulsar els plans de gestió del Patrimoni Mundial, a instàncies del Ministeri de Cultura i per indicació de la Unesco, per posar el valor excepcional de les ciutats patrimoni sota aquesta protecció. A la trobada hi ha assistit el conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo.

La Comissió ha acordat l’elaboració de plànols turístics homogenis en les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat, de manera que cadascuna de les ciutats pugui disposar dels plànols turístics propis integrats sota una mateixa imatge corporativa de Grup i que es puguin oferir als turistes el 2021. L'objectiu és que tant les oficines de turisme com els centres de recepció de visitants puguin posar a disposició dels visitants aquests mapes-guia amb informació científica, didàctica i divulgativa que mostri els valors d'universal excepció de les ciutats. Els mapes i il·lustracions també seran accessibles en format digital, en pàgines webs i en apps de turisme. 

A la mateixa reunió s’ha aprovat crear un grup de treball per continuar amb l'elaboració de recomanacions perquè la senyalística turística a les ciutats sigui homogènia i permeti tenir una identitat pròpia en el conjunt dels nuclis històrics. La consultora Braintrust està treballant en una proposta de base comuna perquè les 15 ciutats disposin d'una senyalística de Patrimoni Mundial homogènia per als monuments, amb la característica d'accessibilitat. La substitució i modernització de la senyals actuals i l'ampliació de la senyalística a altres llocs d'interès per al turista permetran diversificar els fluxos i millorar l'experiència o crear experiències integrals per als turistes amb necessitats especials. 

Pla Operatiu de Turisme 2021 

D’altra banda, aquest dimarts 13 d’octubre també s'ha reunit de forma telemàtica la Comissió de Turisme del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, formada pels regidors de Turisme de les 15 ciutats, en la qual s'han presentat les conclusions de la III Fase de l'Observatori Turístic de el Grup, un estudi finançat per la Secretaria d'Estat de Turisme des de 2018 i que té com a finalitat analitzar cada any les dades de viatgers en aquestes destinacions per optimitzar i adaptar la promoció turística i campanyes estratègiques. A la reunió, hi ha participat la consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó. 

L'Observatori presentat aquest dimarts ha estat realitzat per la consultora Braintrust entre els mesos de març a juny amb l'objectiu de comprendre millor l'impacte de la crisi i identificar oportunitats. Segons el president del Grup i alcalde d'Eivissa, Rafael "les dades de l'Observatori Turístic confirmen que s'obren noves oportunitats per a les Ciutats Patrimoni, que ara mateix som capdavanteres de la reactivació d'esdeveniments culturals amb totes les mesures de seguretat i en escenaris monumentals. El repte que tenim ara és que totes les persones que tinguin intenció de viatjar sàpiguen que les nostres ciutats són destinacions segures".