Tarragona implanta una APP que actua com a botó antipànic per ajudar persones en situació d'urgència

Publicat dijous 16 de Maig de 2019 18:16

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous la implantació del nou programari i un entorn de gestió on es pot obtenir informació relacionada amb la Guàrdia Urbana com el tall de carrers o campanyes de conscienciació, així com la identificació i ajut d’usuaris. Amb aquesta nova eina, la policia local de Tarragona podrà establir un servei per a víctimes o usuaris en situació de risc. Funcionarà mitjançant l’enviament d’un codi a l’app que aquesta transformarà en un botó antipànic.
Davant d’una situació d’urgència, la víctima podrà activar l botó de pànic que a la vegada activarà una alerta i realitzarà una trucada a la Sala de Coordinació i Atenció Ciutadana de la Guàrdia Urbana o al 112.
El programa alertarà de la posició de la persona per donar-li una resposta policial immediata d’assistència urgent.
Per altra banda, s'ha donat llum verda a la posada en funcionament d’una altra aplicació. Es tracta d’una app per facilitar el pagament de l’estacionament a la zona blava a través dels mòbils.
L’usuari podrà pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre per extreure el tiquet.
L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos que notifica quan s’està a punt de sobrepassar el temps màxim autoritzat d’estacionament.
Una de les novetats que introdueix l’aplicació és que els usuaris només han de pagar la zona blava pel temps exacte d’aparcament del vehicle.
També servirà per activar els punts de recàrrega de vehicle elèctric.