Tarragona impulsarà una regulació local dels pisos turístics

Publicat dijous 14 de Novembre de 2019 12:57
  • Laura Casas

Tarragona impulsarà una regulació local dels pisos turístics. Serà un cop el Parlament aprovi el decret llei que ha de posar setge als apartaments il·legals. L’equip de govern afirma que és un tema que els preocupa i que estan amatents. De fet, l’Ajuntament té diverses llicències demanades i pendents d’estudi. La voluntat és encarregar un nou estudi, de cara a l’any vinent, per analitzar la situació de la ciutat pel que fa als apartaments turístics, després del que es va fer dos anys enrere.

Preocupa, especialment, la Part Alta, que el fenomen, creixent a totes les ciutats turístiques, expulsi els veïns o que repercuteixi negativament en els preus de l’habitatge.

El gerent del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas, explica que es tracta d’un problema que s’ha de regular i que caldrà prendre mesures per part de l’Ajuntament i de les administracions. Recorda, però, que segons el darrer estudi la situació a la ciutat no era preocupant.

Segons dades de primers de 2018, Tarragona comptava amb un miler habitatges d’ús turístic repartits per tot el municipi, tot i que la major concentració es produeix en tres zones: Llevant, Eixample Centre i Part Alta.