Tarragona ja té la seva primera geganta inclusiva, Frida

Publicat diumenge 09 de Setembre de 2018 20:22
  • Tarragona Ràdio
  • festes

Tarragona ha donat la benvinguda aquest diumenge a una nova geganta que, des d’ara, passa a formar part dels elements festius que animen les celebracions populars.

Sota el nom de Frida, la nova geganta tarragonina ha estat finançada per Dow Chemical, com a part dels compromisos contrets en el marc del 50è aniversari de Dow Tarragona. Aquests compromisos consistien en ajudar a tres entitats tarragonines, per tal de dur a terme projectes que reverteixin en beneficis per a la societat. El primer d’aquests projectes va ser concretat en la creació d’un nou element festiu adaptat per fer possible que sigui portat per persones en cadira de rodes, sordes i/o cegues.

El projecte de creació de la nova geganta adaptada –la primera amb què compta la ciutat de Tarragona- ha estat possible gràcies a la coordinació dels serveis tècnics del departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, amb la consellera Ana Santos al capdavant. De la producció se n’han fet càrrec l’escultora Dolors Sans i la modista Rosa Casculleras, mentre que l’inspirador de la idea i del nom de la geganta Frida és Romà Solè, cofundador de la penya festiva ‘Festa per a Tothom’.

El resultat de tot plegat és la geganta Frida, feta a semblança de la mundialment coneguda pintora mexicana Frida Kahlo amb la voluntat de reproduir i estendre els valors que aquesta va representar i encara avui representa. Amb una alçada de 3,10 metres, la geganta Frida llueix un vestit d’estil indígena mexicà i va acompanyada d’un mico pujat a la seva espatlla.

En el seu bateig, celebrat aquest diumenge a la tarda al pati del Rei Jaume I a l’Ajuntament de Tarragona, la geganta Frida ha ofert un primer ball d’estrena amb la companyia dels seus padrins, el Gegant Martí de Premià de Mar i el Gegantó de Sant Rafael, els quals han ballat al ritme que han marcat els grallers i timbalers Veciana de l’escola Municipal de Música de l’Ajuntament de Tarragona. 

L’acte de bateig de la geganta Frida ha reunit destacades personalitats del territori, entre les quals Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i Jaume Sariol, director del Complex Industrial Dow Tarragona. També hi ha estat present Agustí Farré, dinamitzador de la geganta Frida, Romà Solé, inspirador de la idea i cofundador de la penya festiva ‘Festa per a Tothom’, així com les persones que han creat aquesta nova geganta, l’escultora Dolors Sans i la modista Rosa Casculleras.