Tarragona modifica el POUM per donar resposta a les peticions dels càmpings

Publicat dilluns 09 de Octubre de 2017 10:48
  • Tarragona Ràdio

Tarragona dóna llum verda a les peticions de l'Associació de Càmpings amb la modificació del POUM. Així els set càmpings de la demarcació podran adequar les seves instal·lacions amb inversions que ronden els 4 milions d'euros.
Fa uns deu anys, la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat ja va obrir les portes a possibles actuacions. Va ser a través d’una modificació del Pla Director del Sistema Costaner, un document que també penja del pla urbanístic de Tarragona.
Aquest canvi del pla d'ordenació s'ha aprovat amb els vots en contra d'ICV i la CUP. Segons la portaveu dels ecosocialistes Arga Sentís creu que es respon així a un urbanisme sota pressió d'un lobby, el dels càmpings, que defensa els seus interessos. Afegeix que amb el canvi, el POUM retrocedeix en prescripcions ambientals.

En la seva intervenció l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha destacat que respon a les reclamacions del sector i assegura que té en compte criteris mediambientals.

D'altra banda pel que fa a les mocions ordinàries debatudes al ple d'aquest dilluns s'ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ICV instant al govern de l'Estat perquè compleixi amb els acords de la Unió Europea en l'acollida de refugiats. La condemna dels atemptats de Barcelona i Cambrils i el reconeixement de les tasques policials i d'emergències presentada per C's també ha rebut el suport de tot el consistori així com una moció relativa al pacte d'Estat contra la violència de gènere. Ha quedat rebutjada la proposta de la CUP per millorar els barris de la ciutat amb els vots en contra del PSC, PP i Units per Avançar.