Autor: Reuters

Autor: Reuters

Tarragona mostra la seva desolació i la solidaritat amb París per la desgràcia de Notre-Dame

Publicat dilluns 15 de Abril de 2019 23:26
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • ACN
  • Notre-dame
  • París

En una piulada al compte oficial de l'Ajuntament de Tarragona, s'expressa 'la desolació i la solidaritat amb la ciutat de París davant de la desgràcia de l’incendi de Notre-Dame que suposa un cop molt dur per al patrimoni francès i mundial'.
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també s'ha mostrat consternat per l'incendi i ha expressat també a través de les xarxes socials 'tot el suport a la ciutadania de París'. Ballesteros ha lamentat 'la pèrdua irreparable que ha patit el patrimoni mundial'. Recordem que Tarragona també forma part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, igual que el temple parisenc. 
 
Mentrestant, centenars de serveis d'emergència de París continuen treballant per controlar l'incendi de Notre-Dame, que s'ha declarat aquesta tarda i que ja ha esfondrat l'agulla central de la catedral i que també ha fet caure'n el sostre. Segons recull la premsa francesa, el bombers "no estan segurs de poder aturar la propagació del foc". El cos està utilitzant "tots els mitjans possibles" a excepció dels avions que bombardegen aigua, "tècnicament inadequats" per extingir aquests tipus de focs. L'arquebisbe de París, Michel Aupetit, ha explicat que els bombers continuen lluitat per salvar les torres de la catedral. "L'estructura, el sostre i l'agulla s'han calcinat. Deixeu-nos resar", ha afegit. Davant d'això, ha convidat tots els sacerdots de la ciutat a "tocar les campanes de les esglésies per convidar a l'oració".
Segons aquests serveis, l'ús d'avions o helicòpters podrien provocar el "col·lapse de tota l'estructura de la catedral", segons ha informat la Direcció General de Seguretat Civil i la Gestió de Crisis. Així, el pes de l'aigua i la intensitat de la caiguda a "baixa alçada" podrien debilitar l'estructura de la catedral gòtica, icona de la capital francesa, i causar danys col·laterals en edificis propers. 

El president francès, Emmanuel Macron, i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, s'han desplaçat fins a la zona per fer seguiment de les tasques d'extinció del foc des del lloc dels fets. 
El foc s'ha iniciat aquesta tarda a quarts de set i les imatges de la zona mostren una gran columna de fum i flames a la zona de les torres de l'emblemàtic monument històric parisenc, que rep milions de visitants cada any. 
La policia de París ha fet una piulada demanat a la gent que eviti la zona de la catedral de Notre-Dame i facilitin el pas dels bombers i els equips d'emergència.
Segons el portaveu de la catedral, citat per la premsa francesa, l'incendi ha començat a les 18.50 hores.