Tarragona passa dilluns a la fase 3, l'última de la desescalada

Publicat divendres 05 de Juny de 2020 10:13
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que Tarragona passa dilluns a la fase 3 de desescalada. El Ministeri ha acceptat la proposta del Departament de Salut. Així, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran se situaran en la darrera fase de l’estat d’alarma. Això donarà més llibertat per les activitats.

Les barres dels bars recuperaran la seva activitat, els teatres, cinemes i auditoris podran obrir amb un 50% del seu aforament, podran obrir casinos i bingos, les reunions podran ser de fins a 20 persones i es podran fer congressos amb 80 assistents. Podran obrir tots els comerços sense límit de superfície, sempre que el seu aforament no superi el 50%, i es reobriran les zones comunes dels centres comercials.

A més, es podran fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides als joves i infants. 
A la tercera fase, el comandament passarà a mans de la Generalitat. Gairebé la meitat del territori espanyol estarà en fase 3 a partir de dilluns. Pel que fa a Catalunya, passen a fase 2 Barcelona i les regions metropolitanes però també la Regió sanitària de Lleida.