Tarragona posa en valor la feina i les aportacions de les dones científiques

Publicat dilluns 11 de Febrer de 2019 10:19
  • Laura Casas

Tarragona celebrarà el Dia Internacional de la Dona en la ciència de la mà de DivulgaTGN. L'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar iniciatives per fomentar l'interès per la ciència al territori, ha organitzat una sèrie d’actes. La finalitat de la iniciativa, que per primer cop es portarà a terme de manera massiva en diversos indrets de la demarcació, és aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència de les dones i les nenes, i la igualtat de gènere.

En total es duran a terme una dotzena d’activitats fins al 15 de febrer en espais com el Campus Catalunya de la URV, la Biblioteca Pública de Tarragona o el Cafè La Cantonada. Tots els actes són gratuïts i oberts al públic en general, i són possibles gràcies a la col·laboració de setze investigadores de diverses institucions.

Un dels punts forts de la programació és la realització de tres trobades amb científiques de Tarragona de diferents àrees del coneixement per explicar i divulgar la seva recerca i quina és la problemàtica de la dona a la carrera investigadora. La primera tindrà lloc aquest dilluns. Lidya Gil, de DivulgaTGN, parla dels objectius que persegueixen.

Una de les investigadores participants, Sílvia de Lamo, destaca que encara s’ha d’avançar molt en igualtat en un àmbit com el científic.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència també tindrà una visibilitat destacada a les biblioteques. I és que els 42 centres que formen part de la xarxa de biblioteques públiques de la demarcació comptaran amb un nou lot de 6 llibres sobre dones científiques gràcies a l’ampliació de bibliografia per la qual ha apostat la Central de Biblioteques de Tarragona.