Tarragona prepara un pla d'acció per evitar el tancament de locals comercials a la ciutat

Publicat dimecres 16 de Maig de 2018 17:15
  • Tarragona Ràdio

Tarragona prepara un pla d'acció per evitar el tancament de locals comercials a la ciutat. Aquest dimecres al matí s’ha celebrat la primera reunió per elaborar-lo a iniciativa de la conselleria de Comerç de l’Ajuntament. Hi han assistit representants de diferents  entitats afectades per la problemàtica urbana del tancament de negocis situats a les principals zones comercials. A la trobada s’han recollit les opinions dels assistents, s’ha fixat un calendari de noves reunions i s’ha acordat elaborar i signar un Pacte de ciutat per la revitalització econòmica urbana.

Els participants han aportat dades que expliquen la situació actual, com ara el canvi en la direcció estratègica de les grans firmes - concentració en centres comercials amb un format flagship-, la incidència del ecommerce, la competitivitat de grans formats comercials o la manca d’un context urbà atractiu i dinàmic en quant animació als carrers, decoració, productes complementaris d’entreteniment i oci a l’oferta comercial, entre altres factors.

S’han proposat diverses línies d’acció per a continuar analitzant la situació i oferir solucions concretes a les diferents casuístiques del problema dels locals no ocupats segons àmbits urbans de Tarragona.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha explicat que “Tarragona té un alt atractiu i potencial, que cal aprofitar per atreure nous comerços i serveis; fomentar una mixtura de negocis que incrementi els fluxos de vianants als nostres carrers es de vital importància”.

L’especialització comercial per àmbits urbans serà un àrea de estudi i de treball per recuperar carrers amb vocació comercial que han vingut a menys, com ara el carrer Unió, Apodaca o Gasòmetre.

Els assistents a la reunió han valorat positivament la trobada i es reuniran cada dos mesos. Hi han participat la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, els consellers de Territori i Promoció Econòmica, Josep Maria Milà i Francesc Roca, respectivament,  representants de la Cambra de Propietat Urbana,  PIMEC Comerç Tarragona, CEPTA, Associació de Veïns el Centre, Càtedra Unesco d’Habitatge de la URV i dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

La consellera, Elvira Ferrando, ha manifestat: “l’Ajuntament amb la col·laboració dels principals actors en matèria d’urbanisme, emprenedoria i del sector immobiliari, podem aprofitar el moment i enfortir els nostres carrers comercials amb una actuació decidida i coordinada, que ha d’acabar donant els fruits esperats a Tarragona”.