Tarragona programa més de 40 propostes culturals durant l'estiu i empodera el Camp de Mart

Publicat dimarts 30 de Juny de 2020 10:44
  • Laura Casas
  • Joan Mercadé


El coronavirus no trenca amb les aspiracions culturals de la ciutat durant els mesos d’estiu. L’Ajuntament de Tarragona ha preparat un programa amb més de 40 propostes que es duran a terme entre el juliol i l’agost i que tindran el Camp de Mart com a epicentre. ‘Tarragona reactiva la cultura’ es desplegarà en quatre àmbits: el Jazz Estiu, la Música al carrer, els concerts del Camp de Mart i el cinema en versió original. De fet, i de la mà de l’Associació Anima’t, es recuperarà aquesta vella tradició ja a partir de divendres amb la primera de les projeccions.

Ha estat una primavera sense dixieland però el jazz sonarà en espais com el Fòrum de la Colònia, la plaça de l'Escorxador o Casa Canals. Música al carrer que, d’altra banda, esquitxarà tot el terme municipal, des de Llevant a Bonavista, amb els cinc concerts de petit format que es proposa conjuntament amb l’Associació de Músics de Tarragona.

L’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, explica que és una programació adaptada però repartida i que es busca ajudar els artistes de casa i un sector que ha patit molt. La d’aquestes setmanes serà una bona prova de cara a veure què passarà amb Sant Magí i Santa Tecla. Ricomà parla de resiliència cultural de primer ordre.

El cap de gestió tècnica de Cultura, Carles Figuerola, destaca el fet d’arribar a tota la ciutat i també les ajudes a la producció que es podran demanar a partir de mitjan juliol. Rellevant, també, la primera exposició del nou Centre d'Art, que obrirà el 23 de juliol. 

Es mantenen els concerts ja anunciats de Blaumut i de Lildami en un Camp de Mart amb un aforament per a 800 persones. També hi actuarà la Banda Unió Musical que, a més, oferirà un concert al Parc de la Ciutat. La programació encara no està tancada del tot. La majoria dels espectacles són gratuïts però les entrades pels de pagament s’han de comprar de manera anticipada a Tarracoticket.cat.