Tarragona Ràdio bufa 34 espelmes

Publicat dilluns 17 de Febrer de 2020 06:53
  • Tarragona Ràdio

Tarragona Ràdio celebra aquest dilluns 34 anys de vida. Començava les seves emissions regulars un 17 de febrer del 1986 des dels estudis a la Plaça d'En Rovellat, a la Part Alta. Sota el nom de Ràdio Fòrum, s'inaugurava la que seria la quarta emissora municipal de la ciutat.

La ràdio ha passat per diverses ubicacions, des de l’antic mercat del Fòrum, el carrer La Nau o la Rambla Nova, fins arribar a les instal·lacions actuals, al número 5 de l'Avinguda Roma.

Així sonaven, encara en proves, les primeres emissions de Ràdio Fòrum que anunciaven, com a novetats tecnològiques del moment, la modulació de freqüència i el so estereofònic. Aquest dilluns, poden venir a veure com fem ràdio en directe en un programa des de la plaça Corsini, davant del Mercat. Entre d’altres, a les 11.30h ens acompanyarà l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Durant aquests 34 anys, els tarragonins han seguit per la ràdio fets rellevants com l’explosió del passat 14 de gener, a la planta d’IQOXE de la Canonja. Un accident químic que a molts els va recordar un altra fet històric retransmès per la ràdio, l’Atemptat d’Eta al rack d’Enpetrol, l’any 1987, les inundacions al Serrallo del 1994, la declaració de Tarraco patrimoni de la Humanitat enguany farà 20 anys, o l'ascens del Nàstic a primera al 2006

Gestionada per l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació, Tarragona Ràdio va més enllà del 96,7 de la FM i es pot escoltar a tarragonaradio.cat, per la TDT i per aplicacions disponibles per als dispositius mòbils.

A les xarxes socials, la ràdio hi és present amb 14.500 seguidors al Twitter, prop de 10.000 al Facebook i 30.000 entrades mensuals a la pàgina web.