Tarragona reclama seguretat i transparència a la indústria química

Publicat dimecres 19 de Febrer de 2020 20:34

1.600 persones participen en la manifestació per exigir seguretat a la Indústria Química de Tarragona. Han estat més de 3.000, segons els organitzadors. La protesta, convocada per diferents entitats i associacions veïnals, ha arribat a la ciutat un mes i quatre dies després de l'explosió a Iqoxe. Amb crits i consignes d'"On està la seguretat?" i amb pancartes que demanaven més informació, respostes o més control sobre les emissions tòxiques, la protesta ha obtingut una resposta històrica de la ciutadania. L'han secundat més de 1.600 persones, segons xifres de la Guàrdia urbana, que han tret al carrer un clam unànime per exigir més “seguretat, informació i coordinació” en relació a la indústria química del territori.

Els manifestants han sortit de la Plaça imperial Tàrraco cap a un quart de vuit del vespre, han pujat per la Rambla Nova i tres quarts d'hora més tard han arribat a la delegació de la Generalitat, al Carrer Sant Francesc. Allà, els periodistes Carles Cortés i laura Casas han llegit un manifest unitari.
Els moviments socials, veïnals i sindicals han exigit poder viure en un lloc segur, han reclamat que s'examinin les mesures de seguretat vigents i que s'implementin els canvis necessaris per reduir el risc que provoca l'activitat del sector.

Abans del recorregut, els líders sindicals i veïnals n'han deixat una còpia a les portes de l’AEQT com a acte simbòlic de la protesta. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet una valoració positiva de la protesta que ha de servir, diu, per assolir una indústria química que la ciutadania necessita però amb paràmetres diferents.

La primera columna de manifestants ha sortit de La Canonja cap a dos quarts de cinc de la tarda i s'ha unit amb veïns de Bonavista. Al Centre Cívic de Torreforta, just davant l'edifici on vivia el veí que va morir a conseqüència de l'explosió, s'ha guardat un minut de silenci.