Autor: Mauri Fernández

Autor: Mauri Fernández

Tarragona recorda la figura com a 'metge social' de Salvador Allende

Publicat dimecres 11 de Setembre de 2019 13:25
  • Salvador Allende
  • Josep Suñé

La pluja dona un treva i permet fer l’ofrena floral al bust de Salvador Allende aquest 11 de setembre. S’ha fet en el 46è aniversari de l’assassinat del que va ser president de Xile, en l’assalt al Palacio de la Moneda durant el cop d’estat de Pinochet. L’acte ha reunit les principals organitzacions polítiques, civils i sindicats amb presència a Tarragona.

L’ajuntament de Tarragona també ha fet la seva ofrena i un parlament, a càrrec de la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar, acompanyada del portaveu del govern, Xavi Puig. També han assistit consellers i conselleres d’altres formacions polítiques al consistori.

Des de l’associació xilena Salvador Allende a Tarragona, el seu portaveu, Francisco Javier Alvear, ha destacat la figura del president xilè i els motius per mantenir-lo ben present. Ha recordat el seu darrer discurs des de la Moneda «és del tot universal».

Enguany s’ha glosat la figura de l’Allende metge, en paraules del cirurgià xilè resident a Tarragona, Eduardo Merino. Ha dit que Allende era un «metge social; una persona amb una visió molt clara del futur, que projectava cap a la societat i les persones més necessitades. Merino conclou que el president xilè es «va envoltar d’un grup de persones que tenien com ell la igualtat, la fraternitat i la solidaritat com a bandera».

L’acte s’ha tancat amb una interpretació a guitarra d’un artista xilè, Edwin, i s’ha tancat amb la interpretació dels Segadors per part dels assistents.