Tarragona recordarà els 81 anys de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat

Publicat dilluns 13 de Gener de 2020 13:52
  • Jan Magarolas Guinovart

Aquest dimecres, 15 de gener, farà 81 anys de l'entrada de Franco a Tarragona, i començaran els actes que, al llarg de dos mesos, commemoraran l’aniversari del final de la guerra Civil a Tarragona.

El conseller de Memòria Històrica de l’Ajuntament, Manel Castaño, n’ha presentat el programa d’activitats, que inclou diverses exposicions, visites, conferències i presentacions de llibres. Castaño creu que es tracta de d’una responsabilitat històrica del Consistori.

Amb aquesta intenció s’ha creat la comissió de programes per la memòria que, per primera vegada, segons Castaño, està dotada de pressupost: fins a 15.000 euros aquest 2020.

El conseller ha explicat que l’Ajuntament han treballat amb els diferents col·lectius de la ciutat i que, en els darrers quatre anys, més de 1.600 alumnes del Camp de Tarragona han participat a les visites guiades de memòria històrica.

Castaño també ha volgut fer palès el compromís del Consistori amb les idees republicanes, ha anunciat que retiraran tot tipus de simbologia franquista i ha recordat que l’any vinent farà 90 anys de la proclamació de la Segona República.