Tarragona regularà l’activitat dels clubs i associacions de cànnabis de la ciutat

Publicat dilluns 25 de Gener de 2016 10:20
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • cànnabis

Tarragona regularà l’activitat dels clubs i associacions de cànnabis de la ciutat. Ho farà després que aquest dilluns s’hagi aprovat una moció conjunta de Ciutadans, Esquerra Republicana, Convergència Democràtica, Unió, la CUP i ICV-EUiA.

La llum verda a la moció permetrà crear una nova ordenança reguladora. Tot plegat servirà per tenir des de l’administració local un millor control, saber quantes entitats o espais d’aquest tipus hi ha a la ciutat i, de retruc, reduir el consum de marihuana a la via pública.

Tarragona s’alinea així amb altres ciutat catalanes on ja es regula el consum de cànnabis. L’objectiu és que l’obertura d’aquests establiments es realitzi per part d’associacions d’usuaris degudament inscrites en els registres públics i amb unes normes de funcionament clares i conegudes.

Una regulació que també ha de permetre garantir que els locals socials reuneixin les condicions mínimes necessàries per evitar qualsevol tipus de molèsties als veïns. El regidor de la CUP Jordi Martí defensa també l’ús terapèutic d’aquesta substància. 

La moció s’ha aprovat amb una àmplia majoria, 23 vots a favor i només 4 en contra, els dels regidors del Partit Popular. El portaveu del grup municipal dels populars, Alejandro Fernández, argumenta el vot contrari a la moció. Diu que cal un debat més profund sobre el tema.

Amb la regulació, també es vol evitar el consum de marihuana al carrer i, de retruc, la proliferació de la compra venda d’aquesta substància en el mercat negre.