Tarragona reivindica els drets i la inclusió de les persones amb discapacitat

Publicat dilluns 04 de Desembre de 2017 13:10
  • Tarragona Ràdio
  • Joan López Soler

Tarragona celebra el Dia Internacional de les Persones Discapacitat amb activitats i tallers a la Rambla Nova. La cita té lloc un dia després de la data commemorativa amb la mirada posada a resoldre les desigualtats existents, afavorir la inclusió i garantir els drets de les persones amb diversitat funcional.

Al llarg del matí diferents entitats tarragonines han muntat parades a la Rambla Nova. A banda, totes les persones que s’han acostat al tram entre el carrer Sant Francesc i el Compte de Rius, han pogut sentir cançons i danses tradicionals, fer una classe de Zumba o veure una obra de teatre.

Una jornada de reconeixement però també amb un clar to reivindicatiu. Serapi Colombo, mestre i educador a l’escola Solc, envia un missatge d’inclusió en tots els àmbits de la societat.

Javier Galera ha sigut l’encarregat de cloure un manifest que ha volgut recordar els drets de les persones amb discapacitat.

Les activitats han continuat amb una representació ‘La màgia de la vida’ per part del grup La Muralla.

La iniciativa està organitzada pel Consell Municipal de la Discapacitat amb la col·laboració de la Federació Mestral, l’Associació Aurora, l’Associació Ment i Salut La Muralla, la Fundació Onada i Europe Direct.

A la Fira d’Entitats també hi ha participat l’escola Solc, la Fundació Privada La Mar Blava, AFANOC Tarragona i l’Associació de Laringectomitzats i mutilats de Veu.

L’any 1992 l’Organització de les Nacions Unides va instaurar el 3 de desembre com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, enguany fa 25 anys.