Tarragona reivindica la gent gran i engega una Xarxa Local per millorar-ne la qualitat de vida

Publicat dimecres 30 de Setembre de 2020 11:36
  • Laura Casas
  • gent gran
  • Tarragona Ràdio

Tarragona reivindica el paper de la gent gran i engega una xarxa local per millorar la qualitat de vida del col·lectiu. Està integrada per una dotzena d’entitats i administracions i s’ha presentat coincidint amb el dia mundial, que se celebra l’1 d’octubre.

La Xarxa Local per la Gent Gran de Tarragona comença a caminar de la mà dels tècnics i professionals que vetllen perquè els nostres avis i àvies visquin en bones condicions i evitin problemes com l’aïllament social. Es tracta del col·lectiu més castigat per la pandèmia i es busca reivindicar el seu paper cabdal a la societat i donar-li més visibilitat, com també a les seves mancances.

La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, explica que tot just ara enceten el camí però que tenen reptes majúsculs com ara lluitar contra la solitud que pateix una part de la gent gran. No serà una xarxa eminentment assistencial però també s’actuarà contra la vulnerabilitat social i econòmica d’aquestes persones.

L’acte de presentació s’ha fet a les portes del Palau Municipal, on també s’ha llegit el manifest amb motiu del Dia Mundial de la Gent Gran. Ha anat a càrrec de la periodista i coordinadora de Comunicació de l’ICS, Yolanda Garcia.

Des de l’Ajuntament de Tarragona es treballa de la mà de les juntes de les llars municipals per poder reobrir-les i reactivar les activitats. Es farà de manera coordinada, establint protocols i sempre que la situació sanitària així ho permeti.