Tarragona s'acomiada del rei Carnestoltes en aquest dimarts de dol

Publicat dimarts 13 de Febrer de 2018 13:19
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

Dimarts de dol a la ciutat amb l’enterrament del Rei Carnestoltes. La jornada luctuosa del Carnaval ha arrencat a les 10h des de l’Antic Ajuntament amb la Mascarada del Dol. Organitzada per la Colla La Bóta, les ploraneres han repartit esqueles per la Part Alta i fins arribar al Mercat Central.

La casa mortuòria també s’instal·larà a l’Antic Ajuntament, a partir de les 17.30h. A la nit, serà el torn de l'enterrament del Rei Carnestoltes, que recupera el foc i la pirotècnia des de la sortida, a la Plaça de les Cols. Allà, a les 20.50h, es procedirà al lliurament del testament a Llucifer, notari reial, per part del dol de la Colla La Bóta i la Cobla de Llardons del Tecler. Tot seguit, els grups es dirigiran, amb carretilles i sortidors, cap a la plaça de la Font. A les 21.45h es farà la lectura del testament i a les 22h començarà l’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bóta.

La consellera de Cultura i Festes, Begoña Floria, posa de relleu la pluralitat d’un Carnaval que cada cop és més gran i cohesionador.

L’Enterrament comptarà amb la presència de les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Griu i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers i Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina. Tot seguit, plaça de la Font es farà públic el Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers: primer classificat, segon classificat i tretze tercers classificats ex aequo, a més dels de participació, satírica i anècdota.