Tarragona se suma als actes per commemorar els 25 anys del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Publicat dilluns 12 de Març de 2018 12:48
  • Laura Casas

Accions a les escoles, concerts i jornades professionals protagonitzen els actes de commemoració dels 25 anys del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat. S’ha dissenyat un programa conjunt per les 15 localitats que l’integren, entre elles Tarragona. Les activitats s’allargaran durant tot l’any i s’intensificaran de cara al bon temps. S’ha impulsat un programa pedagògic a les escoles per fer-les partícips de la història de les Ciutats Patrimoni. També s’ha previst un concert de piano i corda a càrrec de l’Escola Superior de Música Reina Sofía, o un concurs de producció de curtmetratges dirigit a joves d’entre 16 i 30 anys. Al juny, Tarragona acollirà una jornada sobre mecenatge i patrimoni cultural. Un dels actes forts tindrà lloc el 15 de setembre en el marc de la Nit del Patrimoni. De manera simultània a les 15 ciutats es presentarà una producció audiovisual que es projectarà a les façanes d’edificis emblemàtics.

La consellera de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez, diu que el programa dels 25 anys té per objectiu consolidar la marca i aquesta aliança estratègica.

En el marc d’aquesta col·laboració, també s’han previst accions de promoció conjunta a les principals fires internacionals, s’enregistrarà una sèrie documental sobre les 15 ciutats Patrimoni Mundial d’Espanya i s’ha editat un vídeo commemoratiu.

Tarragona es va integrar al grup l’any 2006.