Tarragona serà present als Oscars amb la BSO de la pel·lícula ‘Estiu 1993’

Publicat dijous 07 de Setembre de 2017 12:21
  • Miguel González

Tarragona tindrà presència a la propera edició dels Premis Oscars de cinema.
La pel·lícula ‘Estiu 1993’, de Carla Simón, ha estat escollida com a candidata als guardons d'entre 42 films i ha resultat guanyadora entre les tres propostes finalistes.
un tarragoní, Joan Torné Palau, ha participat en la interpretació de la banda sonora original que acompanya les imatges del film. El jove bateria, que estudia el grau superior d'Interpretació de Jazz i Música Moderna al Taller de Músics de Barcelona, va enregistrar quatre de les peces que conformen la banda sonora de l'òpera prima de la catalana.
El llargmetratge, basat en fets reals i escrit i dirigit per Carla Simón, narra en clau d'autobiografia el períple d'una nena de sis anys, la Frida, quan la seva mare mort de SIDA.
Finalment, l’Acadèmia ha fet pública la seva decisió final i la pel·lícula arribarà a la norantena edició dels premis Oscars de Hollywood, nominada en la categoria de millor film de parla no anglesa. Ho farà després d'haver obtingut diversos guardons al festival Berlinale, al de Màlaga o al de Canes.
La gala serà el proper 4 de març del 2018.
L’Acadèmia de Cinema havia preseleccionat la pel·lícula que ara s'ha imposat a ‘Abracadabra’ i ‘1898, los últimos de Filipinas’, que també havien estat preseleccionades per representar l’estat espanyol a la gala dels Oscars.