Foto: Ajuntament de Tarragona.

Foto: Ajuntament de Tarragona.

Tarragona serà una de les quatre seus de l'Open de Bàsquet 3x3

Publicat dimarts 04 de Juny de 2019 12:40
  • Tere Ortega
  • Esports
  • Joan Andreu Pérez

Tarragona serà seu d’una nova lliga de bàsquet 3x3 que posa en marxa la Federació Espanyola. Precisament el seu president, Jorge Garbajosa, presentarà aquest dimecres a Madrid el campionat que farà parada aquest estiu a la ciutat. Segons ha pogut saber Tarragona Ràdio, hi prendran part 32 equips masculins i 32 de femenins. La gran final es jugarà a Barcelona però abans, la competició passarà per altres tres seus: Gijón, Múrcia i Tarragona.

La cita, que tindrà format d’open i comptarà amb el patrocini i potser el nom d’Herbalife, arribarà a la nostra ciutat el divendres 19 i el dissabte 20 de juliol.

Els partits a Tarragona es jugaran a l’auditori del Camp de Mart. L’espai ja es va estrenar per a les competicions de bàsquet 3x3 durant els passats Jocs Mediterranis.

En cas que no sigui possible ubicar la competició en aquest indret, el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona disposa de dues alternatives: la plaça Verdaguer i la plaça Corsini.

La federació Espanyola de Bàsquet ho planteja com una preparació de cara als Jocs de Tòquio 2020. El Bàsquet 3x3 s’incorporarà ja a la competició olímpica.

Al marge de la participació en aquesta lligueta de nova creació, la ciutat de Tarragona es postula per acollir un futur Centre de Tecnificació de Bàsquet 3x3. S’emplaçaria a l’Anella Mediterrània.

Es tracta d’un equipament que ajuda als joves esportistes que estan cridats a formar part de l’elit.