Tarragona, seu de la Viquitrobada

Publicat dijous 13 de Novembre de 2014 11:03
  • Laura Casas

Tarragona serà aquest cap de setmana la capital de la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure, i dels seus projectes germans.

Amical Wikimedia organitza la Viquitrobada 2014 a la Biblioteca Pública, on hi assistiran més de cinquanta viquipedistes d’arreu dels territoris de parla catalana, així com catalanoparlants de França i Alemanya.

És el punt de reunió per excel·lència de la comunitat catalana i permet discutir presencialment i avaluar diversos projectes i polítiques de l’enciclopèdia lliure.

La setena edició de la Viquitrobada presenta moltes novetats. Enguany, aquest punt de trobada i treball de la se celebra per primer cop al llarg de dues jornades.

Per una banda, dissabte hi haurà diverses activitats obertes a tothom, com una gimcana fotogràfica de monuments, la jornada de projectes germans de la Viquipèdia o la Viquimarató.

Per altra banda, el diumenge tindrà lloc la tradicional trobada anual, amb diferents blocs temàtics de discussió i presentacions de projectes.

Lluís Madurell, ambaixador viquipedista a Tarragona, parla de les diferències entre la versió catalana i les d’altres idiomes. Diu que tothom pot contribuir a fer-la gran i millorar-la. 

La Biblioteca Pública de Tarragona ha organitzat diferents tallers d’iniciació a la Viquipèdia en els darrers mesos. Precisament, aquest cap de setmana serà la darrera oportunitat per veure l’exposició wikiArS: contribució de les escoles d’art i disseny a Viquipèdia