Autor: Eloi Tost/ACN

Autor: Eloi Tost/ACN

Tarragona tanca la temporada de platges amb un 22% menys d'assistències per part de Creu Roja

Publicat dilluns 28 de Setembre de 2020 12:07
  • platges
  • Laura Casas
  • Creu Roja
  • Tarragona Ràdio

Tarragona tanca la temporada de platges amb un 22% menys d’assistències per part de Creu Roja. Si durant l’estiu passat se’n van fer unes 800, aquest, l’estiu de la Covid-19, deixa un balanç de 620 a tot el litoral de la ciutat. Dues persones han mort ofegades aquesta campanya però fora dels horaris de vigilància dels socorristes o en indrets no controlats.

Les dues víctimes són un jove que es va ofegar de matinada a la platja de la Móra i un submarinista que va perdre la vida en aigües del Port de Tarragona. Des de Creu Roja indiquen que ha estat un estiu molt diferent i més tranquil que altres anys, tot i la incertesa amb què va començar la campanya. Des de mitjan juny i fins aquest cap de setmana s’han dut a terme 620 assistències, el que representa un descens per sobre del 20%. És inferior a la mitjana espanyola, on els serveis de socorrisme han reduït a la meitat les tasques assistencials.

Nacho Cancio, coordinador de platges de Creu Roja Tarragona, ha explicat a Tarragona Ràdio que l’estat de la mar també ha ajudat. Ha estat un estiu amb menys gent a les platges, tot i que sovint no ho semblés, per les distàncies que calia respectar entre usuari i usuari.

Això sí, els socorristes han tingut molta feina per informar de les restriccions a causa de la pandèmia, especialment a l’inici de la campanya. Ara bé, des de Creu Roja afirmen que la resposta de la ciutadania ha estat generalment bona.