Tarragona tanca parcs infantils, oficines d'atenció turística, museus i teatres per minimitzar el risc del coronavirus

Publicat divendres 13 de Març de 2020 18:59
  • Tarragona Ràdio
  • Miguel González
  • coronavirus

L'Ajuntament tanca tots els equipaments municipals culturals i d'oci i limita l'aforament dels autobusos. Són noves mesures que se sumen a les ja anunciades i que ha donat a conèixer l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, per combatre el contagi del coronavirus davant l'evolució de l'emergència i seguint les directrius de la Generalitat. Es tanquen les oficines d'atenció turística, els museus i l'accés als parcs infantils de la ciutat. També es limita l'aforament als autobusos municipals al màxim d'una tercera part, és a dir, 30 persones per autobús.

Les mesures també preveuen l'aixecament de la suspensió de mercats a l'aire lliure pel que fa a la venda de productes frescos per tal de proveir a la ciutadania de serveis bàsics alimentaris. Les parades es reorganitzaran per tal de complir les mesures de proximitat establertes i ESPIMSA vetllarà pel seu compliment.

El tancament també afecta tots els equipaments municipals que acullin activitats d'oci, culturals o espectacles, una mesura que s'allargarà, com a mínim, fins al 27 de març.

L'ajuntament ha activat un protocol d'actuació interna per facilitar el teletreball al personal amb especial prioritat en aquelles persones vulnerables per raó de salut. El govern polític i l'organització administrativa ha creat dos equips, un dels quals treballarà des de l'Ajuntament i l'altre des de casa. La intenció és evitar riscos i garantir que un hipotètic contagi paralitzi el govern de la ciutat. Una mesura que també adopten els mitjans locals municipals, Tarragona Ràdio i Tac12. 
Des d'aquest divendres, a les compareixences de premsa que convoqui l'Ajuntament només hi seran presents els mitjans de comunicació públics de la ciutat, és a dir, Tarragona Ràdio i Tac12, facilitant el material audiovisual i sonor a la resta de mitjans. S'atendran les preguntes que els periodistes facin arribar al gabinet de premsa. També es transmetran en directe a través del perfil del Twitter de l'Ajuntament de Tarragona. Les mesures es podran ampliar o modificar en funció de les indicacions de les autoritats sanitàries del govern de Catalunya i central.

Centres cívics

El recompte dels usuaris afectats per al tancament dels centres cívics en els propers 15 dies és de 4.465 entre activitats municipals, serveis que ofereixen entitats, activitats d’altres entitats i usuaris espontanis.

Les xifres d’usuaris afectats segons centre cívic, són:

CC BONAVISTA

415

CC SANT PERE I SANT PAU

926

CC TORREFORTA

1838

CC SANT SALVADOR

640

CC LLEVANT

260

CS PART ALTA

386


Serveis d’atenció al públic

Es demana a la gent que no es desplaci físicament a les OMAC i que segueixi la recomanació general de quedar-se a casa. Així mateix, a partir de dilluns 16 de març únicament estarà oberta l'OMAC de la Rambla Nova, que atendrà exclusivament amb cita prèvia. La cita prèvia s'ha de demanar per telèfon al 977 29 62 58 o al 977 29 62 56. L’OMAC de Sant Salvador resta tancada.

La gent pot realitzar un nombre important de tràmits a través del portal https://etramits.tarragona.cat. Per a possibles dubtes o consultes, la gent pot utilitzar el correu electrònic omac@tarragona.cat i els números de telèfon abans esmentats.

Tancat al públic el Servei Municipal d’Ocupació-Tarragona impulsa

Així mateix, tots els serveis de Tarragona Impulsa que impliquen l’accés d’usuaris a les instal·lacions queden cancel·lats fins a nou avís. Tan aviat sigui possible reprendrem els serveis presencials. Mentrestant, us podrem atendre a través del telèfon 977243609 i del correu electrònic tarragonaimpulsa@tarragona.cat o el correu de referència de cada programa. Amb aquestes mesures es vol contribuir a preservar la salut de les persones usuàries del servei i del propi personal.

Activat el protocol intern per riscos epidemiològics a l’Ajuntament de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha activat el protocol intern per riscos epidemiològics on planteja una sèrie de mesures d’àmbit intern que complementen aquelles altres mesures adoptades pel que fa a les activitats públiques. 

Així mateix, també s’han constituït dos equips, administratius i polítics. El primer equip està format per l’alcalde Pau Ricomà, el conseller Hermán Pinedo, el conseller Jordi Fortuny, el conseller Manel Castaño i la consellera Paula Varas.
L’equip administratiu estarà format pel secretari general, l’interventor general, la tresorera, el cap de servei de Personal i la cap de servei d’Ordenació Administrativa. Aquestes persones treballaran presencialment a l’Ajuntament, mantenint les mesures de seguretat.
El segon equip està format per la consellera Carla Aguilar-Cunill, el conseller Xavier Puig, la consellera Maria José López i la consellera Laura Castel. A nivell administratiu formen aquest segon equip la vicesecretària del consistori, el viceinterventor, l’oficiala major i la cap de gestió de recaptació. Tots ells treballaran telemàticament.