Tarragona treu la pols a les seves Històries Amagades

Publicat dimarts 07 de Novembre de 2017 12:17
  • Laura Casas

Resseguir la petjada de Dalí en la seva visita a la ciutat, descobrir el significat i com va arribar el sarcòfag d’Hipòlit i l’estàtua d’August o conèixer la història de la muralla romana. Són algunes de les propostes que s’inclouen en el programa Històries Amagades, un cicle de visites guiades que impulsa el Museu d’Història de Tarragona amb l’objectiu de divulgar fets poc coneguts o que han passat desapercebuts. Arrencaran aquest diumenge i, de moment, s’allargaran fins el maig. Per ara s’ofereixen sis visites diferents, d’unes dues hores de durada, i que es faran els diumenges a càrrec d’un expert en la matèria. La primera porta per títol «Un passeig per la Tarragona Medieval» i estarà conduïda per Esther Lozano i Marta Serrano, de la URV.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, explica que la iniciativa pretén fer una aproximació a la història més desconeguda i que s’adreça especialment a un públic local.

El tècnic del Museu d’Història Jordi Abelló diu que s’explicaran històries molt interessants i espera que les visites funcionin, especialment gràcies al boca a boca.

Altres de les visites portaran al port per descobrir el comerç al barri marítim a partir de l’any 1790 o es desvetllaran detalls de la iconografia de Casa Castellarnau. Es faran en un format reduït, en grups de 24 persones com a màxim. Totes les propostes tenen un preu de 3 euros i les entrades es poden comprar a la web www.tarracoticket.com.