Tarragona valora en 624.000 euros els danys del temporal Gloria

Publicat dijous 13 de Febrer de 2020 13:23
  • Tarragona Ràdio

L’Ajuntament de Tarragona eleva a 624.000 euros els danys causats pel temporal Glòria. La força del vent i l’aigua va provocar força desperfectes a la ciutat, recorda el consistori en un comunicat. Els danys més importants han estat a les platges, on s’ha perdut un gran volum de sorra, s’han acumulat restes vegetals i residus sòlids que el mar ha portat; s’han trencat molts elements degut a la gran força de l’aigua; s’han perdut passarel·les i papereres; moltes dutxes de les platges s’han desplaçat de lloc i hi ha hagut danys en rampes i escales.

D’altra banda, el temporal també ha provocat desperfectes en edificis municipals, tot i que no han estat considerables, especialment en les cobertes. També ha resultat afectada la zona esportiva de Sant Salvador, instal·lacions elèctriques i la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua. Finalment, cal assenyalar que el temporal va afectar a caminals del parc del riu Francolí que han quedat malmesos i a l’arbrat.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que reclamaran el suport d'altres administracions per front als desperfectes del temporal. Recorda que l'Ajuntament, les entitats i la ciutadania s’han implicat a fons i que ara cal que ho facin les administracions de rang superior.

L’Ajuntament de Tarragona traslladarà a la Generalitat i a la delegació del govern espanyol aquesta avaluació de danys per tal de sol·licitar ajudes econòmiques per a la seva reparació.