Terquimsa executarà la tercera fase d'ampliació del Moll de la Química aquest estiu

Publicat dilluns 15 de Abril de 2019 13:03
  • Port
  • Moll de la Química
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Aquest estiu la companyia holandesa Vopak Terquimsa executarà la tercera fase d’ampliació del Moll de la Química amb una inversió d’uns 15 milions d’euros que se sumen a la inversió inicial de 20 milions. Les obres donaran feina a 200 treballadors durant el temps d’execució que s’estima que s’allargui durant un any.

Ho ha avançat el director de la companyia, Eduardo Sañudo, al l’Espai Q de Tarragona Ràdio justament quan s’acaba de posar en funcionament la nova terminal. La companyia aposta per Tarragona i valora positivament les obres que també s’han fet al port. Les noves instal·lacions permeten l’entrada de vaixells de qualsevol mida, fet que converteix al nou Moll en únic al Mediterrani.

Sañudo ja pensa en la següent ampliació de la terminal que començaria a l’estiu coincidint amb el cinquantè aniversari de Terquimsa.

El director de la companyia ha aprofitat el seu pas pels micròfons per reclamar que es desencalli el projecte del Corredor del Mediterrani, clau pel desenvolupament de les empreses de Tarragona. També ha reclamat la necessitat de l’ampliació de l’A-27 i el compliment de les tarifes de les xarxes elèctriques, que fan que les empreses tarragonines siguin menys competitives que les europees.

Terquimsa demana agilitat en les gestions administratives ja que considera que el sector químic es troba en un moment important pel creixement de la indústria.